header tmp

Topproduct Toon alleen topproducten
Aanbieder Crusio & Edublik
Basisonderwijs Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Voortgezet onderwijs Vmbo 1, Vmbo 2, Vmbo 3, Vmbo 4, Havo 1, Havo 2, Havo 3, Havo 4, Havo 5, Vwo 1, Vwo 2, Vwo 3, Vwo 4, Vwo 5, Vwo 6
MBO MBO 1, MBO 2, MBO 3, MBO 4
Thema Afval en grondstoffen, Afvalscheiding, Zwerfafval
Soort materiaal Games en websites, Gastles, Lesmateriaal, Project, Schoonmaakactie
Expeditie Zwerfafval

Dit educatiemateriaal bestaat uit maatwerk met onder andere gastlessen en een begeleide opruimdag. Het is ontwikkeld vanuit grote praktijkervaring en bewustwording eigen gedrag staat centraal. De leerlingen mogen echt onderzoek en veldwerk doen, waarbij ze opdrachten voor echte opdrachtgevers uitvoeren (o.a. Rijkswaterstaat of het waterschap).

Tijdens dit project gaan uw leerlingen als junior-onderzoekers intensief aan de slag met de problematiek van zwerfafval in hun leefomgeving. Daarbij wordt duidelijk het verband gelegd met het milieuprobleem van de plastic soep, een gevolg van zwerfafval.
De leerlingen werken in groepjes aan praktische onderzoeksvragen, die ze krijgen ze aangereikt van échte opdrachtgevers zoals gemeentes, waterschappen, wijkverenigingen en supermarkten. Tijdens lessen en via veldwerk verzamelen de scholieren gegevens via tellingen, enquêtes en interviews. Als afsluiting presenteren de groepjes hun conclusies en zelfbedachte oplossingen aan hun docenten, de opdrachtgevers en ouders.

Website Website bezoeken